first_imgCopyHouses•London, United Kingdom photographs:  Mike Tsang Photographs, Thomas GiddingsPhotographs:  Mike Tsang Photographs, Thomas GiddingsSave this picture!© Thomas GiddingsRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. The Herringbone House is on a quaint street on the borders of Islington and Hackney, sitting amongst a cute row of Victorian Terraces, a railway tavern and the small local stone and Gothic church (St Jude and St Pauls). Just away from the hubbub of Kingsland Road, it is neatly packed onto an awkward wedge-shaped site which used to play host to a garage / out-building / storage shed. Save this picture!© Mike Tsang PhotographsThe house comprises of two volumes: a gable-ended volume which is thrust to the very front of the site facing the street, and a set back rectangular volume, which both co-join into one space as the site narrows towards the rear. (see image 2) The light shade of herringbone brickwork, articulates the houses’ two volumes and frames the picture windows setting the house apart from the other buildings on the street.Save this picture!SectionAt both ends of the house two walled courtyard spaces bring natural light and air in to the space. Inside, the large glazed openings flood the building with natural light; enhanced by the light material palette of limed wood, white matt marble and pearl coloured brick and the open layout enables views and light to flood through the length of house. The rooms then peel back, through pivoting floor-to-ceiling windows, onto private, walled courtyard garden ‘rooms’ reflecting the inspiration Zoe has also drawn from inward-looking Chinese courtyard house typologies or ‘Siheyuan’.Save this picture!© Mike Tsang PhotographsProject gallerySee allShow lessSilo-top Studio / O-OFFICE ArchitectsSelected ProjectsThe Gravity Stool by Jólan van der Wiel, magnetic innovationArticles Share The Herringbone House / Atelier Chanchan 2013 Projects Photographs The Herringbone House / Atelier ChanchanSave this projectSaveThe Herringbone House / Atelier Chanchan Save this picture!© Mike Tsang Photographs+ 18 Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/489955/the-herringbone-house-atelier-chanchan Clipboard Housescenter_img Year:  ArchDaily Year:  CopyAbout this officeAtelier ChanchanOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLondonHousesUnited KingdomPublished on March 27, 2014Cite: “The Herringbone House / Atelier Chanchan” 27 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2013 United Kingdom ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/489955/the-herringbone-house-atelier-chanchan Clipboard “COPY” Architects: Atelier Chanchan Year Completion year of this architecture project last_img read more