first_img Kuwait CopyHouses•Al-Bidea, Kuwait ADANA Design Contractor: Houses Architects: Alhumaidhi Architects Area Area of this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956125/reborn-house-alhumaidhi-architects Clipboard Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Photographs Photographs:  Gijo Paul George Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects Year:  2020center_img CopyAbout this officeAlhumaidhi ArchitectsOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookAl-BideaKuwaitPublished on February 02, 2021Cite: “Reborn House / Alhumaidhi Architects” 01 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Reborn House / Alhumaidhi ArchitectsSave this projectSaveReborn House / Alhumaidhi Architects Manufacturers: Franken-Schotter, Technal, Agape, MARAZZI, Poggenpohl, SALVATORI, Decormami, Jura Area:  1200 m² Year Completion year of this architecture project Reborn House / Alhumaidhi Architects SEC Group Products used in this ProjectPanels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneUrban PavementsFranken-SchotterExterior Paving Flooring Panels – Dietfurt Limestone GalaStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneArchitects:AlHumaidhi ArchitectsCity:Al-BideaCountry:KuwaitMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Gijo Paul GeorgeText description provided by the architects. Reborn House is a seaside property in Bidaa, Kuwait. With the western elevation facing a busy street, we opted to carve a series of openings out of the main mass. Cuts were made at acute angles and the windows were set within a slight tilt. By partially masking the windows, we were able to create shadows that minimize solar heat gain while allowing for diffused light to enter the house. On the other hand, the eastern elevation (facing the sea) benefits from deep set openings and balconies that maximize both views and shade.Save this picture!© Gijo Paul GeorgeSave this picture!PlanWhen the client first approached us, the initial foundation had already been laid out before they decided to change the design. The general spatial configuration from the previous design had to be retained for the organization of programs in the plan.Save this picture!© Gijo Paul GeorgeAll main open spaces, such as dining, living and reception spaces, are situated to the East and the West while the services and corridors are along the Southern and Northern facades. Amenities, such as dressing rooms and bathrooms, receive light through the slit windows from these elevations that face the neighboring homes.Save this picture!© Gijo Paul GeorgeThis private villa includes a large interior atrium bringing in lots of natural light to the heart of the house, while the internal corridors connect the main functional spaces from both ends. The main atrium is lined with louvers that serve as form and function: shielding the view of movement along the staircase; and activating the triple high space with texture that creates a play of shadows throughout the day.Save this picture!© Gijo Paul GeorgeThe exterior volume consists of a white orthogonal mass sitting on a stone plinth that has been carved into for accessing the ground and basement levels. On the eastern façade, the carved mass acts as a sunken courtyard for the guest reception while the stone cladding continues to the interior spaces as flooring and wall cladding for the core wall. The stone wall, the white walls and the wooden louvers creates a playful contrast energizing the central atrium.Save this picture!© Gijo Paul GeorgeProject gallerySee allShow lessO-Tree House / Junsekino Architect and DesignSelected ProjectsAIRICE Future Agriculture Cultural Tourism Town / PMT PartnersSelected Projects Share “COPY” Save this picture!© Gijo Paul George+ 24Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956125/reborn-house-alhumaidhi-architects Clipboard “COPY” Interior Designer: last_img read more