first_imgArchDaily Photographs SJ Building / Takao Shiotsuka AtelierSave this projectSaveSJ Building / Takao Shiotsuka Atelier “COPY” Architects: Takao Shiotsuka Atelier Area Area of this architecture project CopyMixed Use Architecture, Apartments, Store•Saiki, Japan AES Design SJ Building / Takao Shiotsuka Atelier “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955590/sj-building-takao-shiotsuka-atelier Clipboard Photographs:  Toshiyuki Yano Mixed Use Architecture Japan CopyAbout this officeTakao Shiotsuka AtelierOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsCommercial ArchitectureRetailStoreSaikiOn FacebookJapanPublished on January 25, 2021Cite: “SJ Building / Takao Shiotsuka Atelier” 25 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?SJ 螺旋坡道住宅 / 盐塚隆生建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Architects:Takao Shiotsuka AtelierCity:SaikiCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Toshiyuki YanoRecommended ProductsSinksAcquabellaTotem Sink – VarsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWoodSculptformTimber Click-on BattensWindowsJansenWindows – Janisol PrimoText description provided by the architects. This is a three-storied reinforced-concrete structure, complex building in the city of the castle town. The site was located at the Intersection entering the shrine approach from the main road, and where, in the old days, a liquor store was run serving sake to worshipers at the special events. So, the site was deeply linked to the local community.Save this picture!© Toshiyuki YanoSave this picture!PlansSave this picture!© Toshiyuki YanoThe building is structured like a three-dimensional townhouse in which a wine shop on a ground floor, a grandmother’s house, a canteen, and the owner’s house are spirally stacked along a slope. Each can be regarded as an independent space that is not connected as a use, but since these are organically connected, and the lives of residents are realized with that, the whole can be regarded as one house.Save this picture!© Toshiyuki YanoThe wine shop take over the relationship with the local community, and then elderly people who visit nearby hospitals can stop by the cafeteria. We aimed at an architecture that can form an open relationship naturally. There are no steps inside the building, and each room is approached from an outdoor slope.Save this picture!© Toshiyuki YanoSave this picture!SectionAs you climb the spiral, you can feel the scenery of the castle town in various directions and heights on a daily basis. This change in height brings changes in the floor height and ceiling height of the interior space, and rooms with various expressions appear with opening to the surrounding environment through the slope.Save this picture!© Toshiyuki YanoThe building is connected to four streets, including an alley between adjacent buildings, and the slope forms a relationship with each street as an extension of the shrine approach and alley.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessZieglers Nest / Rever & Drage ArchitectsSelected ProjectsSher Maker Studio / Sher MakerSelected ProjectsProject locationAddress:Saiki, Oita, JapanLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Area:  158 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955590/sj-building-takao-shiotsuka-atelier Clipboard 2018 Year:  Structure: SK Design Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 24Curated by Hana Abdel Share Fir Architects Electrical: Mechanical: Projectslast_img read more